Banner

  2016 WEBINNOVO

 AVÍS LEGAL     POLÍTICA DE PRIVACITAT     POLÍTICA DE COOKIES

info@amicsdevilaller.cat        

   Facebook    Instagram

      

ESP

 · 

CAT

GALERIA ACTIVITATS


ACCIONS PER LA IGUALTAT

Les accions per la igualtat van ser d’allò més completes.

Al matí inauguràvem la expo “Mujeres LO MÁS”. La gent s’acostava per conèixer dones que canviar o influir en la historia i el temps. Ens va fer especial il·lusió veure-hi canalla, sobretot nenes, que poguessin veure que les dones som capaces de tot i més, que ens en sortim en tots els camps i hi podem destacar com qualsevol altre i creiem que això és molt important. Segons diu la teoria de l’Efecte Pigmalion, si li dius a algú que POT, segurament PODRÁ. Així que esperem haver posat algun granet de sorra

En la primera part, vam veure unes peces de Yolanda Dominguez, una artista visual que fa performances per visibilitzar problemes de gènere. La primera peça fou “Niños vs. Moda “ y la segona “Hola, soy tu machismo”. Després, la Mercé, tècnica en assumptes de dona i gènere, va dirigir una tertúlia on vam poder xerrar del que significa el gènere, vam debatre si és una construcció cultural o no i vam comprovar lo difícil que és trobar l’essència del gènere, home o dona. Ni una sola cosa vam trobar que fos comú en tots els individus de cada gènere: ni els genitals, ni la maternitat, ni la sensibilitat, ni la fortalesa. Realment va ser molt esclaridor.

A la tarda vam assistir al concert de rap de ALYA una rapera feminista de Leganés, molt implicada en la causa i molt canyera... Les seves lletres son directes i per pensar, el que va desembocar en una nova tertúlia, en confiança, on vam poder expressar inquietuds i compartir experiències.

I com a conclusió ens quedem amb que tant de bo no calguessin accions com aquestes, però mentre la societat segueixi sent la que és, aquests espais fan molt de bé, avancen cap a l’enteniment, la empatia i la igualtat, i nosaltres volem ser-hi sempre presents.